پخت کیک

طرز تهیه کیک اسفنجی

طرز تهیه کیک اسفنجی

این کیک اسفنجی یکی از پر مصرفترین انواع کیک دراین صنعت می باشد بطور کلی میتوان عنوان نمود برای تهیه انواع کیک باید از کیک اسفنجی استفاده نمودمثلا برای تهیه یک کیک کاکائویی میتوان بخشی از آرد را کسر نمود و بجای ن پودر کاکائو اضافه نمود و یا برای یک کیک چند لایه خامه ای بیس و بستر اصلی را کیک اسفنجی تشکیل می دهد که در لایه های مختلف خامه قرار دارد.
اما لازم است که برای تهیه یک کیک اسفنجی عالی حتما از لوازم قنادی با کیفیت استفاده نماییم، با در اختیار داشتن این لوازم و مواد اولیه فقط کافیست چند مرحله را رعایت و بترتیب انجام دهیم تا یک کیک صنعتی بدست آوریم.

مواد لازم

آرد سفید دو ونیم لیوان ، شیر یک لیوان، شکر یک و نیم لیوان و یا شکر رژیمی(موجود در هایپر خوشه)، تخم مرغ پنج عدد، وانیل یک چهارم قاشق چایخوری، بکینگ پودر یک پنجم قاشق چایخوری. بخاطر داشته باشید هرچه این اندازه و پیمانه ها بزرگتر میشود همگی مواد را به یک اندازه و با همین تناسب بیشتر نمایید.

مراحل کار

قبل از شروع کار بهتر است فر را روشن کنیم تا در انتها معطل نشویم.(یادتان باشد مایع کیک اسفنجی بعد از تهیه نباید معطل بماند.)

مرحله اول: جدا کردن سفیده و زرده از یکدیگر و فرآوری آنها
در دو کاسه جداگانه زرده از سفیده باید جدا شود در ادامه زرده های تخم مرغ را به همراه شکر و پودر وانیل داخل یک ظرف دربدار خوب بهم می زنیم تا مایه کـرمی رنگ و اصطلاحـاً کشدار شود و درب آن را تا آماده شدن سفید خوب ببندید تا استراحت کند. سفیده را با همزن بخوبی میزنیم تا زمانی که وقتی کاسه را برگردانیم سفیده از کاسه جدا نشود. حتی برای راحتی میتوانید از پودر سفیده تخم مرغ نیز استفاده کنید.

مرحله دوم: تـرکیب شیر با مایع زرده در سفیـده تخـم مـرغ و آرد

ابتــدا شیــر را به زرده هـا و موادی که در ظرف درب دار قرار داده بودیـم اضافه نمایید و سپس کم کم سفیده تخم مرغ را به این مواد اضافه کنید و همزمان به آرامی هم بزنید به نحوی که در انتها یکدست شود. بعد از آن آرد سفید را الک کنیـد(برای بهتر شدن آن را دو و یا سه بار الک کنید). سپس آرد الک شده را با دیگر مواد به آهستگی و مرحله به مرحله اضافه کنید.(اگر این کار را سریع انجام دهید باعث گوله شدن آرد می شود). یـادتان باشد یــکدستی مواد بسیار اهمیت دارد.

مرحله سوم: آماده سازی قالب و زمان پخت
اکنون موادی را که آماده کرده اید را در قـالب مورد نظر اضـافه میکنید. اما قبل از اضافه کردن مواد به قالب باید کف قالب را چرب نمایید و یا می توانید از کاغذنسوز نیز استفاده کنید. بهترین قالب برای تهیه کیک اسفنـجی میـتواند قالب های تفلون کـف جدا باشند کـه حرارت را یکسان پخش کرده و از چسبیدن مواد به کف جلوگیری می کنـد. ضمنـاً در انتــها مـی تـوانید بـه راحتـی قالـب را از هـم جدا نموده تا شکل کیـک بهم نخـورد. مایــع کیـک را بصورت دورانی داخل قالب بریزیـد و قـالب را در فـر بـا درجه 180 درجـه سانتــیگراد قرار دهید و پس از 40 تا 45 دقیقه اجازه دهید تا پخته شود.(این زمان در فـرها، مختلف فـرق میکند در کل شما پس از 30 دقیقه میتوانید آن را چک کنید). برای اطمینان از پخت کامل مواد میتوانید یک خلال دندان را داخل کیک فرو کنید اگر مواد به خلال نچسبید کیک پخته است و اگر چسبید میتوانید دوباره در فر گذاشته و تا پخت کامل صبر کنید.

در انتها می توانیدبا برش افقی کیک به تعداد دلخواه و قرار دادن خامه قنادی در بین آن (اصطلاحاً خامه کشی) کیک را تزئین و آماده مصرف نمایید. این روش بسیار ساده، کاربردی و در عین حال سریع است.
البته باید تا آخرین مرحله صبر لازم را داشته باشید تا نتیجه بهتری را دریافت کنید. البته ابزار و مواد اولیه موجود در هایپرخوشه به شما کمک می کند تا زمان کمتری را درگیر تهیه آن شوید و راحتر به نتیجه مطلوب برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *